onsdag 16 november 2016

Årets sista båtdagar!

I övermorgon går bussen/flyget hem för min del. Lite vemodigt och tråkigt på sitt sätt, men också väldigt roligt att komma hem till dotter, släkt, vänner och jobb. 

I Lefkas marina är det lättat trivas. Flera svenska, norska och danska båtar ligger här, det blir alltid en skandinavisk trojka. På Engla, en Stockholmsbåt med Anne och Kess ombord har vi serverats goda middagar. 
Ibland sker samma sak på Lira. Dessutom träffas vi ibland på Porto, hamnpuben, och spelar kort. 
Ikväll är det quiss där, efter den indiska maten som körs dit någon annanstans ifrån. 

I helgen som gick hamnade vi på en cermoni där, för att hedra alla offer från första och andra världskrigen. Den var oerhört brittisk, med storbilds-tv från London under delar av högtiden. 
Det är väldigt mycket engelsmän här, och de sätter kraftig prägel på umgängeslivet, förstås.

Jag har haft ett specialuppdrag, att fotografera diverse vinklar och vrår på en norsk katamaran, och dess rigg. Ingen av ägarna ville upp i riggen, vilket jag kan tänka mig att göra när det är lugnt väder. 
Dessutom har vår egen rigg fått sig den vanliga omgången med parafinolja. Den dagen känns det som om hudkräm är överflödig, jag har olja överallt...

Andra gamla segelvänner har varit på besök, på väg till sin vinterhamn. Asbjörn och Johanne träffade vi första gången i La Coruna, på väg söderut längs Atlantkusten. Alltid lika roligt att ha några dagar ihop igen.


Varje tisdag och torsdag cyklar vi iväg till ett träningspass, som leds av en kvinna som varit professionell dansare tidigare. Hon är väldigt pedagogisk och mycket duktig på att se om kroppen inte är i den ställning den ska vara.

 Idag blev det picnic/lunch på fördäck, där solen pressade på! Det gäller att få med sig så mycket vitaminer som möjligt hem!


Inga kommentarer: