torsdag 15 september 2016

Levkas marina

Nu ligger vi stadigt förtöjda i marinan här på Levkas. Paleros yatchservice kom snabbt ombord, och en kort stund senare var alla instrument borta, de har till och med varit uppe i masttoppen och tagit med sig vårt nya vindinstrument där, som vi skruvade fast under våren. 


Allt är inskickat till Ray Marine i Athen, och inom någon vecka vet vi om det går att reparera, eller om vi ska ha nya instrument. 
Bara här i marinan finns ytterligare sex båtar med liknande skador, och i hela området massvis, så de förbereder oss på att det kan ta tid.....

Visst, vi har inte bråttom, men att ligga stilla så här är inte riktigt vår grej! Vi har plockat fram cyklarna, för att lätt kunna ta oss till någon strand, och vi har också börjat jobba med att få bort nåten, som sitter mellan teakribborna i sittbrunnen. Den svarta massan har blivit kladdig av sol och ålder, vilket syns i byxbaken så fort man sitter utan dyna, inte så kul. 
Det är alltså lite båtjobb, som egentligen vi tänkt först till vintern, men som vi försöker få till nu. 

Innan vi kom hit, lyckades vi få till flera fina ankringar tillsammans med Klas och Annika på Saga. Vi har inte sett varann ute på havet, sedan vi seglade från Sverige tillsammans 2013. 
Efter Gibraltar har vi valt olika vägar, desto mer kul att mötas igen här!


Lakka på Paxos.

Inga kommentarer: